Izmēģiniet dažādus dzērienus mūsu bārā "Kalvadoss" 1. stāvā.

Bāra darba laiks: visu diennakti

Mēs ar prieku gaidām jūs bārā "Kalvadoss", kas atrodas pirmajā stāvā. Vasarā jūs varat izbaudīt mūsu terases atmosfēru, kas paveras pret vienu no dzīvīgākajiem Vecrīgas laukumiem – Līvu laukumu. Mēs piedāvājam kafiju, tēju, rūpīgi izvēlētus alkoholiskus un bezalkoholiskus dzērienus, uzkodas un labāko kalvadosu un sidru izvēli Rīgā.

Kalvadoss ir ābolu vai bumbieru brendijs. To ražo noteiktos Francijas reģiona Normandijas apgabalos. Dzēriena stiprums ir aptuveni 40%. Kalvadoss no konjaka un armanjaka galvenokārt atšķiras ar izejvielu – tas ir izgatavots no sidra, savukārt konjaks un armanjaks tiek iegūts vīnogu vīna destilācijas rezultātā. Atšķirībā no vīna, ko var pagatavot tikai no vienas vīnogu šķirnes, kalvadosam nepieciešama profesionāla dažādu ābolu šķirņu atlase – parasti no 20 līdz 40 šķirnēm. Pareiza sajaukšana ļauj saglabāt to pašu garšu daudzus gadus, neatkarīgi no attiecīgā gada atšķirībām ābolu un bumbieru kvalitātē. Pēc sidra destilācijas kalvadosu vismaz divus gadus iztur ozolkoka mucās. Rezultātā tas iegūst krāsu un dažādas aromāta nokrāsas, kas to padarījušas slavenu visā pasaulē.

À votre santé! Uz jūsu veselību!